Ce ferestre sunt recomandate pentru case eficiente energetic?

Ferestrele eficiente sunt cele care contribuie la mentinerea temperaturii din interiorul unei locuinte, vara – evitand conducerea caldurii din exterior spre interior si iarna – impiedicand pierderea caldurii reziduale sau a temperaturii generate de incalzire. In plus, ferestrele eficiente contribuie si la cresterea izolarii acustice a unei case, reducand zgomotul provenit din exterior. Prin urmare, pe langa cresterea confortului si a eficientei energetice, aceste tipuri de ferestre pot aduce beneficii suplimentare, crescand pretul de inchiriere sau de vanzare a unei locuinte.

Cum verifici calitatea unei ferestre?

Daca te gandesti sa faci aceasta schimbare, alege ferestre cu un coeficient de transfer termic (Uw) scazut si, de preferat, cu profile Clasa A. Pentru ca o fereastra sa fie eficienta din punct de vedere al transferului termic, Uw ar trebui sa aiba o valoare mai mica de 0,8 W/m²K. Un alt element care atesta calitatea ferestrelor este marcajul CE. O fereastra ce detine acest marcaj respecta toate reglementarile Uniunii Europene cu privire la siguranta si sanatatea consumatorului, dar si a mediului.

Ce profile sunt mai eficiente energetic, PVC sau aluminiu?

Ambele optiuni sunt durabile, dar exista cateva diferente intre cele doua materiale pe care ar trebui sa le iei in considerare.

Profilele din PVC sunt fabricate din policlorura de vinil, un material foarte rezistent si neconductor de temperatura. Acest ultim fapt aduce o mare capacitate de izolare termica. In plus, profilele din PVC sunt armate cu otel zincat pentru o statica sporita.

Profilele din aluminiu au o rezistenta mai buna in timp, dar si statica mai buna. In plus, paleta coloristica este foarte vasta, optiune ce ofera un aspect elegant si modern. Aluminiul este un material cu proprietati termoconductoare, insa bariera termica utilizata in constructia profilelor ajuta la crearea unor ferestre eficiente din punct de vedere energetic.

Cate panouri de sticla sunt necesare pentru ferestrele eficiente energetic?

Ferestrele cu 3 straturi de sticla ofera cea mai buna eficienta energetica, vitrajul avand un coeficient de izolare termica intre 0.6 – 0.5 W/ m2K. In comparatie, vitrajul cu 2 straturi de sticla are un coeficient cuprins intre 1.1 – 1.0 W/m2K. Acesti coeficienti au o influenta directa in performanta termica totala a ferestrei (Uw). O locuinta cu ferestre cu geam triplu va consuma mai putina energie, ajutandu-te sa economisesti cu 10% mai mult decat in cazul unei locuinte cu geam dublu.

Ce combinatie este potrivita pentru o fereastra eficienta energetic?

Cea mai buna solutie pentru ferestrele eficiente energetic va depinde intotdeauna de bugetul pe care il ai la dispozitie. Pentru a asigura o eficienta maxima, atat din punct de vedere termic, cat si acustic, iti recomandam sa mizezi pe ferestrele care combina cadrele din PVC sau aluminiu cu geamuri triple.

Cat de important este montajul?

O fereastra de calitate poate fi pusa in valoare doar printr-un montaj corect al acesteia, altfel vor aparea disfunctionalitati majore ale ferestrei ce vor diminua drastic performanta si durata de viata. Un montaj corect al ferestrelor va mentine eficienta termica a locuintei. In cazul in care montajul nu este realizat corect, pot aparea infiltratii ce vor conduce la condens si mucegai.

Pentru a lua decizia potrivita pentru locuinta ta, te invitam sa discuti cu un reprezentant ADF: https://fereastra-adf.ro/contact-adf/