Ce este DuraTherm?

DuraTherm este distantierul termic (Warm Edge) aplicat robotizat, care fixeaza colile de sticla, astfel incat ferestrele sa fie performante, frumoase si longevive.
Aceasta tehnologie permite inlocuirea unui ansamblu de componente folosit la distantierele clasice cu o componenta unica, realizata dintr-un material compozit cu inalte performante de izolare, etanseizare si rezistenta. Acesta ia o forma estetica discreta, ce il recomanda ca fiind invizibil.

Solutia este perfectionata continuu de peste 20 de ani de catre KÖMMERLING, in colaborare cu BASF, cea mai mare companie din lume din industria chimica.

Materia prima care sta la baza acestui distantier este formata dintr-o singura componenta, avand la baza polyisobutylen, ce include si materialul absorbant (sita moleculara). Aceasta este produsa de renumita companie germana KÖMMERLING Chemische Fabrik GmbH si, de asemenea, este cunoscuta sub numele KÖDISPACE 4SG, cel mai sigur sistem de distantiere de pe piata.

Eficienta energetica ridicata

Transmitanta liniara ψ-value (PSI): 0,035 W/m2K.
Rata de pierdere gaz: 0,4% pe an (limita < 1 %).
DuraTherm contribuie la imbunatatirea coeficientului termic al ferestrei Uw.
Noul distantier aplicat la cald este optim pentru case pasive si este foarte eficient in prevenirea aparitiei condensului.

De ce sa alegi ferestrele ADF cu DuraTherm

Adaptare automata
a grosimii pachetului de geam izolant

Robotizarea determina obtinerea cu mare acuratete a grosimii pachetului de geam izolant, cu tolerante admise de producatorii de profile de ± 1 mm si integrarea perfecta a acestuia in rama ferestrei (fara presiuni suplimentare pe garniturile de etansare care sa cauzeze aparitia unor neconformitati).

Fara migrare
de butil

Atunci cand se utilizeaza in pachetul de geam izolant distantieri clasici, poate aparea asa numitul fenomen "migrare de butil". In acest caz, calitatile ferestrelor sunt afectate atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic.
Reactia chimica pe care DuraTherm o face cu sticla pe care este aplicat determina lipsa acestui fenomen.

DuraTherm

Sistem Clasic

Aliniere perfecta
(geam izolant triplu)

Aplicarea complet robotizata a distantierului DuraTherm contribuie la un aspect estetic impecabil.
Cele doua distantiere din pachetul de geam izolant cu 3 foi de sticla sunt perfect aliniate.

Distantier aplicat continuu,
fara intreruperi

Performantele ferestrei sunt asigurate pe termen lung, deoarece nu exista conectori sau coltari de imbinare. Gazul dintre colile de sticla este pastrat pentru multa vreme, DuraTherm avand cea mai mica rata de pierdere gaz dintre distantierii existenti pe piata.

Flexibilitate crescuta
Distantierul preia deformarile sticlei.

DuraTherm este elastic, flexibil si face ferestrele mai rezistente la impactul vantului cu acestea sau la fluctuatiile temperaturilor si ale presiunii atmosferice.

Culoare neutra
 

Culoarea negru mat a distantierului DuraTherm integreaza perfect din punct de vedere estetic pachetul de geam izolant in rama ferestrei, indiferent de culoarea acesteia.

Forme diverse

Aplicarea automatizata a distantierului DuraTherm permite montarea in conditii de maxima performanta, chiar si pentru ferestrele care au forme speciale.

ADF investeste continuu in tehnologie

Noua fabrica ADF, cu o suprafata de 6.500 mp, gazduieste echipamente automatizate de ultima generatie, care realizeaza pachetele de geam izolant pentru ferestre, de la scanarea sticlei pentru evitarea imperfectiunilor, la pozitionarea, aplicarea distantierului DuraTherm, introducerea gazului si sigilarea finala.

Linia de aplicare a distantierului este realizata de compania austriaca LiSEC, o companie cu peste 50 de ani de experienta in procesarea sticlei, cu un departament puternic de cercetare si peste 250 de inventii brevetate. Utilajele sunt operate de specialisti ADF instruiti in Austria.

TOP