Geam termoizolant

Principalele functii ale unei ferestre sunt protejarea cladirii si a ocupantilor de influenta factorilor exteriori (temperaturi prea scazute sau ridicate, zgomot etc.) si asigurarea iluminarii naturale. De aceea, unul dintre cele mai importante elemente din ecuatia calitatii unei ferestre este sticla.

Confort pe timp de iarna

Este posibila montarea unor ferestre mai mari fara a pierde caldura din interiorul casei chiar si atunci cand afara este frig. Confortul pe timp de iarna poate fi sporit cu vitrajele triple care ofera performante mult mai bune decat cele ale unui vitraj simplu.

Aceste vitraje sunt solutia perfecta, pentru orice tip de locuinta, intrucat combina un nivel inalt de eficienta energetica cu o transparenta totala si cu o transmisie luminoasa foarte buna.

Avantaje:
• Caldura din interior pe timp de iarna
• Mai mult confort si bunastare

Cum functioneaza?
Vitrajul termoizolant blocheaza caldura deja existenta din incapere, dar in acelasi timp permite luminii si caldurii naturale de la soare sa patrunda prin sticla, incalzind astfel si mai mult spatiul din interior.

Pastrarea unei temperaturi optime pe timp de iarna este probabil unul dintre cei mai importanti factori care determina confortul.
Acesta poate fi imbunatatit daca se tine cont si de pozitionarea geografica a caminului precum si de orientarea si marimea ferestrelor.

Izolare termica standard
Specific vitrajelor duble care au un coeficient de transfer termic cuprins intre 1,3 si 1,0 (W/m2.k)

Izolare termica avansata
Specific vitrajelor triple care au un coeficient de transfer termic cuprins intre 0,7 si 0,5 (W/m2.k)

Confort pe timp de vara

Caldura solara in timpul verii este redusa datorita vitrajelor performante, astfel incat locuintele sa nu se supraincalzeasca si sa nu necesite utilizarea aerului conditionat in exces.
Confortul pe timp de vara este definit ca numarul de ore in care temperatura din interior este mai confortabila decat temperatura exterioara.

Avantaje:
• Interior confortabil
• Protectie solara sporita
• Optimizarea consumului de energie

Cum functioneaza?
Vitrajul reflecta aproximativ 2/3 din caldura solara, dar in acelasi timp permite luminii solare sa patrunda prin sticla astfel incat interiorul casei sa fie luminat in mod natural.
Confortul pe timp de vara poate fi de asemenea imbunatatit daca se tine cont si de pozitionarea geografica a caminului, precum si de marimea, orientarea ferestrelor.

Control solar standard
Specific vitrajelor cu un factor solar (g) cuprins intre 0,42 si 0,36.

Control solar avansat
Specific vitrajelor cu un factor solar (g) ≤ 0,35.

Transparenta

Cu ajutorul ferestrelor mai mari se poate beneficia de lumina naturala a soarelui, precum si de senzatia unui spatiu deschis, folosind totodata mai putina lumina artificiala in timpul zilei.
Lumina naturala este o parte esentiala a bunastarii umane. Ca un mediu transparent, sticla permite luminii naturale sa patrunda in locuinte si sa ofere deschidere catre exterior.

Avantaje:
• Reducerea utilizarii luminii artificiale
• Un impact pozitiv asupra sanatatii
• Imbunatateste somnul

Cum functioneaza?
Transparenta mare a sticlei precum si marimea ferestrei permit o iluminare mai buna a spatiului interior.
Trebuie luata in considerare si pozitionarea geografica a locuintei cat si marimea si orientarea ferestrelor. Prin acest mod, confortul pe timpul zilei se va imbunatati considerabil.

Transparenta
Specific vitrajelor cu o transmisie luminoasa ≥ 64%.

Economii de energie

Vitrajele de inalta performanta pot imbunatati substantial consumul de energie si ajuta la reducerea cheltuielilor cu peste 30%, in comparatie cu un vitraj simplu.

Avantaje:
• Optimizarea si reducerea consumului de energie
• Imbunatatirea eficientei energetice

Cum functioneaza?
Sistemul etans al vitrajului pastreaza caldura inauntru si, in acelasi timp, permite luminii naturale de la soare sa incalzeasca interiorul casei pe timp de iarna. Datorita vitrajelor de inalta performanta, este nevoie de o incalzire redusa a interiorului.
Vitrajul triplu ofera cea mai buna solutie pentru reducerea costurilor facturilor.
Aceasta solutie poate fi imbunatatita daca se ia in considerare atat pozitia geografica a unei case cat si orientarea si marimea ferestrelor.

Economii de energie standard
Specific vitrajelor duble, reducerea costurilor cu peste 30%.

Economii de energie avansate
Specific vitrajelor triple, reducerea costurilor cu peste 40%.

Siguranta

Reprezinta protectia impotriva riscului accidentelor serioase cauzate de posibilele spargeri ale sticlei.
Siguranta poate fi asigurata de vitrajele cu sticla laminata.

Avantaje:
• Reducerea riscului de accidentare in cazul spargerii sticlei
• Sentimentul de siguranta acasa

Cum functioneaza?
Sticla laminata pentru siguranta este alcatuita dintr-o pelicula din plastic (PVB) intercalat intre doua panouri de sticla. In cazul in care sticla se sparge, cioburile raman atasate de pelicula.
Alegerea vitrajului trebuie facuta in functie de mediul caminului precum si de asteptarile in ceea ce priveste siguranta.

Siguranta
Specific vitrajelor cu sticla laminate alcatuita din doua foi de sticla de 3 sau 4 mm si un singur film de PVB.

Securitate

Securitatea impiedica posibilele efractii si descurajeaza hotii in majoritatea cazurilor.
Securitatea poate fi asigurata de vitrajele cu sticla laminata.

Avantaje:
• Reducerea riscului de accidentare in cazul spargerii sticlei
• Protectie impotriva furtului si a vandalismului
• Sentimentul de siguranta acasa

Cum functioneaza?
Sticla laminata pentru securitate este alcatuita din doua pelicule de plastic (PVB) intercalate intre doua panouri de sticla. Acest tip de sticla protejeaza oamenii si bunurile in caz de agresiune.
Alegerea vitrajului trebuie facuta in functie de mediul caminului precum si de asteptarile in ceea ce priveste siguranta si securitatea.

Securitate
Specific vitrajelor cu sticla laminata alcatuita din doua foi de sticla de 4 mm si doua filme PVB.

TOP