Beneficiile ferestrelor cu pachet de sticla cu protectie solara

In lumea arhitecturii moderne si a designului de interior, ferestrele au inceput sa detina functionalitati complexe.

Acestea reprezinta acum elemente esentiale in crearea unui mediu confortabil, eficient din punct de vedere energetic si placut din punct de vedere estetic.

Printre numeroasele inovatii din domeniul ferestrelor, ferestrele cu pachet de sticla cu protectie solara reprezinta o optiune tot mai populara.

Ce sunt ferestrele cu pachet de sticla cu protectie solara?

Ferestrele cu pachet de sticla cu protectie solara reprezinta o evolutie semnificativa in tehnologia ferestrelor, fiind proiectate pentru a oferi atat beneficii functionale, cat si estetice. Acest tip de ferestre utilizeaza tehnologia de protectie solara, care presupune integrarea unor straturi speciale de sticla cu tratamente termice in compozitia lor.

Vitrajul din componenta acestora este o sticla cu depunere avand dubla proprietate: emisivitate joasa (reflecta radiatia infrarosie cu mare lungime de unda) si control solar (reflecta o mare parte a energiei solare). Aceasta este un tip de sticla clara, pe care se depune un strat fin, transparent, compus din material de origine metalica prin procedeul de pulverizare catodica din vid.

Scopul principal al protectiei solare este de a regla cantitatea de lumina si caldura solara care patrunde in interiorul casei, asigurand astfel un confort termic optim si o eficienta energetica sporita. Aceste ferestre sunt proiectate cu mai multe straturi de sticla speciala, cu proprietati termice si optice diferite. Intre aceste straturi, exista o cavitate sau un gaz inert, cum ar fi argonul, care actioneaza ca un izolator termic suplimentar.

Avantajele ferestrelor cu protectie solara

Aceste ferestre sunt concepute pentru a gestiona cu precizie energia solara care intra in interior, asigurand un control eficient al temperaturii si o serie de avantaje esentiale. Vitrajul reflecta doua treimi din caldura solara, dar, in acelasi timp, permite luminii solare sa patrunda prin sticla, astfel incat interiorul casei sa fie luminat in mod natural.

Controlul eficient al temperaturii interioare:

Unul dintre cele mai importante avantaje ale ferestrelor cu protectie solara este abilitatea acestora de a regla cantitatea de caldura care patrunde in cladire. Tehnologia utilizata in sticlele cu protectie solara permite blocarea unei parti semnificative din radiatiile solare, mentinand, astfel, o temperatura interioara constanta si confortabila in orice sezon (inclusiv pe timp de iarna, datorita izolarii termice sporite si eliminarii zonelor reci din jurul ferestrelor).

Confortul pe timp de vara este definit ca numarul de ore in care temperatura din interior este mai confortabila decat temperatura exterioara. Protectia solara sporita blocheaza energia solara la exterior si elimina supraincalzirea spatiului interior.

Confortul in sezonul cald poate fi imbunatatit si daca se tine cont de pozitionarea geografica a locuintei, dar si de marimea si orientarea ferestrelor.

Reducerea costurilor de racire:

Datorita capacitatii lor de a respinge o mare parte din radiatiile solare, ferestrele cu protectie solara reduc nevoia de utilizare a sistemelor de racire in perioadele toride de vara. Astfel, se obtin economii semnificative la facturile de energie electrica, contribuind  la o gestionare mai eficienta a resurselor financiare.

Reducerea radiatiilor ultraviolete (UV):

Ferestrele cu protectie solara sunt echipate cu straturi speciale care absorb si reflecta radiatiile ultraviolete daunatoare.

Protectia impotriva decolorarii mobilelor si a altor obiecte din casa:

Ferestrele cu protectie solara asigura o bariera eficienta impotriva radiatiilor UV, prevenind, astfel, decolorarea si degradarea prematura a obiectelor din interior.

Imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor:

Utilizarea ferestrelor cu protectie solara contribuie semnificativ la imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor. Datorita capacitatii acestora de a mentine o temperatura interioara constanta si de a reduce necesitatea utilizarii echipamentelor de racire sau incalzire, ferestrele cu protectie solara contribuie la reducerea amprentei de carbon a cladirii si la protejarea mediului inconjurator.

Confort vizual:

Limitarea trecerii energiei solare permite utilizarea redusa a sistemelor de umbrire exterioare sau interioare, daca acestea nu reprezinta o optiune dorita.

Unde putem monta ferestre cu protectie solara?

Atat in sectorul rezidential, cat si in cel nerezidential:

  • locuinte individuale, blocuri de locuinte colective;
  • institutii publice – scoli, spitale;
  • cafenele, restaurante, hoteluri;
  • cladiri de birouri.

Pot avea in componenta atat profile din PVC, cat si din aluminiu.

Instalarea si intretinerea ferestrelor cu protectie solara

Ferestrele cu protectie solara aduc numeroase beneficii, insa, pentru a profita de toate avantajele lor, instalarea corecta si intretinerea adecvata sunt esentiale. Procesul de instalare consta in:

Evaluarea spatiului si masuratorile corecte: Inainte de instalare, este important sa se evalueze spatiul in care vor fi amplasate ferestrele cu protectie solara. Echipa de instalare va efectua masuratori precise, pentru a asigura potrivirea perfecta a ferestrelor in deschizatura existenta.

Pregatirea suprafetei: Suprafata de montaj trebuie sa fie curata si neteda. Eventualele resturi de vopsea, praf sau murdarie trebuie indepartate, pentru a asigura o aderenta corespunzatoare a ferestrei.

Montajul ferestrei: Echipa de montaj va fixa cu grija fereastra si se va asigura ca aceasta este aliniata corespunzator. Se vor folosi materiale de montaj de cea mai buna calitate, solutii constructive adecvate, pentru a asigura o etansare perfecta la aer si la patrunderea apei. Verificarea functionalitatii: Dupa montaj, se va testa functionarea ferestrei pentru a verifica daca aceasta se deschide si se inchide corect si daca mecanismele de protectie solara (daca exista) functioneaza asa cum trebuie.

Sfaturi pentru intretinere:

Curatare regulata: Pentru a mentine aspectul estetic al ferestrelor si pentru a asigura o vizibilitate clara, se recomanda curatarea regulata a sticlei si a cadrelor cu apa si detergent bland. Evita utilizarea produselor abrazive, care ar putea deteriora suprafata ferestrelor.

Verificarea garniturilor si etansarilor: Verifica periodic starea garniturilor si a etansarilor din jurul ferestrelor. In cazul in care observi deteriorari sau fisuri, acestea trebuie inlocuite imediat, pentru a mentine eficienta termica si protectia solara a ferestrelor.

Functionare si mecanisme: Testeaza periodic mecanismele de deschidere si inchidere a ferestrelor pentru a asigura functionarea corecta. In cazul in care observi dificultati in manevrare sau blocaje, contacteaza un specialist pentru a remedia eventualele probleme.

Ferestrele cu pachet de sticla cu protectie solara reprezinta o investitie valoroasa pentru orice proprietar sau dezvoltator de cladiri. Beneficiile acestora sunt multiple si se traduc in confort sporit, economii semnificative la costurile de intretinere si imbunatatirea calitatii vietii in interiorul spatiilor. Daca iti doresti si tu astfel de ferestre, intra in legatura cu un reprezentant ADF din zona ta: https://fereastra-adf.ro/showroom-adf/.