Noua fereastra ADF ConcretE

Adoptarea unei atitudini sustenabile este necesara pentru a reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator si pentru a contribui la un viitor mai durabil si mai prosper. Prin implementarea practicilor de sustenabilitate, diminuam emisiile de dioxid de carbon, reducem deseurile si promovam utilizarea resurselor naturale in mod responsabil.

Sustenabilitatea este importanta deoarece promoveaza un echilibru durabil intre mediul inconjurator, economie si societate, astfel incat nevoile noastre actuale sa fie satisfacute, fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi. Sustinerea practicilor durabile ne permite sa protejam mediul inconjurator, sa promovam o economie sanatoasa si sa construim comunitati durabile si prosperitate pe termen lung.

ADF incurajeaza produsele sustenabile

Noua fereastra ADF ConcretE este o solutie durabila si prietenoasa cu mediul inconjurator. Profilul sau din PVC este realizat integral din materiale reciclate si este indicat pentru proiectele care necesita o abordare sustenabila a constructiei. Procesul de obtinere a unui profil PVC din amestec reciclat 100% incepe prin colectarea si sortarea ferestrelor vechi si a reziduurilor de productie.

Materialele sunt macinate si transformate in granule. Aceste granule sunt ulterior utilizate pentru producerea de noi profile, reducand astfel impactul asupra mediului si contribuind la o economie circulara.

ADF ConcretE are o textura asemanatoare cu cea a betonului devenind alegerea potrivita pentru obtinerea unui design modern sau minimalist al locuintei.

Avantajele profilului PVC din materiale reciclate

Procesul de reciclare si de obtinere a profilului PVC din materiale reciclate are multe avantaje, printre care reducerea cantitatii de deseuri, economisirea resurselor naturale si reducerea emisiilor de dioxid de carbon. De asemenea, profilele PVC din materiale reciclate sunt la fel de rezistente si durabile ca cele obtinute din materiale noi, ceea ce le face o optiune viabila si ecologica.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale profilului de PVC din ADF ConcretE este durabilitatea. Noua fereastra ADF ConcretE este o optiune ideala pentru cei care doresc sa construiasca in mod sustenabil:

 • adancime de constructie 76 mm;
 • geam izolant cu 3 sau 2 foi de sticla;
 • distantier termic DuraTherm®, aplicat complet robotizat;
 • sistem cu trei garnituri pentru izolare eficienta;
 • rigidizare standard cu otel zincat;
 • feronerie cu toate punctele de inchidere antiefractie.

De asemenea, aceasta este usor de montat pe orice tip de constructie. ADF ConcretE este durabila si rezistenta la intemperii. In plus, datorita faptului ca profilul este realizat din amestec reciclat 100%, contribuie la reducerea cantitatii de deseuri produse in timpul procesului de fabricatie.

Materiale 100% reciclate, aceeasi calitate

Profilele PVC din amestec reciclat 100% sunt la fel de calitative precum cele din materiale noi, datorita tehnologiei utilizate in procesul de reciclare. Aceste profile indeplinesc aceleasi cerinte de calitate, durabilitate si performanta ca si cele din materiale noi si sunt supuse acelorasi teste si certificari.

Mai mult, profilele din PVC 100% reciclat au un impact pozitiv asupra mediului si contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Stiai ca?

 • profilele din PVC pot fi reciclate pana la sapte ori;
 • in productia industriala:
  • 1 tona de plastic = 2 tone de emisii de CO2
  • 1 tona de otel = 1 tona de emisii de CO2
  • 1 tona de ciment = 1,7 tone de emisii de CO2

Premiile German Design Award si RedDot Design Award acordate profilului ADF ConcretE, in anul 2022, reprezinta o recunoastere a calitatii acestui profil, care reuseste sa imbine performantele tehnice cu designul modern si sustenabilitatea.

Aceste premii confirma faptul ca utilizarea profilelor din PVC 100% reciclat poate fi o optiune sustenabila pentru reducerea impactului asupra mediului, fara a face compromisuri asupra calitatii si durabilitatii.

Cu noua fereastra ADF ConcretE, ADF are in vedere:

 • eficientizarea resurselor;
 • diminuarea consumului de materii prime;
 • reducerea emisiilor de CO2;
 • imbinarea protectiei mediului cu standardele inalte de calitate si design.

Fereastra ADF ConcretE – indicata pentru case pasive

Casele pasive sunt construite pentru a fi foarte eficiente din punct de vedere energetic prin urmare, ADF ConcretE devine o achizitie esentiala pentru acest tip de locuinta. Fereastra cu profilul exclusiv Clasa A, vitrajul triplu si distantierul DuraTherm® are un coeficient de transfer termic pana la Uw = 0,75 W/m2K. Acest coeficient reprezinta performanta termica a ferestrei si, cu cat este mai mic, cu atat mai buna este izolatia termica a acesteia.

In concluzie, noua fereastra ADF ConcretE este o alegere durabila pentru orice proiect care are nevoie de ferestre eficiente energetic, usor de instalat si rezistente la toate conditiile de mediu.

Vrei sa afli mai multe informatii despre produsele ADF? Consultantii nostri iti stau la dispozitie: https://fereastra-adf.ro/contact-adf/