Solutii de rulouri exterioare pentru economisirea energiei

In ultima perioada, economisirea energiei a devenit un subiect tot mai important. Din acest motiv, proprietarii de case si apartamente cauta solutii eficiente pentru a reduce consumul de energie si pentru a imbunatati izolarea termica a locuintelor lor. Mai mult, odata cu venirea verii, apare necesitatea de montare a rulourilor exterioare, care iti ofera protectia solara dorita si multe alte avantaje!

Avantajele rulourilor exterioare

Principalele avantaje ale montarii rulourilor exterioare sunt:

 1. Protectie solara – vara, cand soarele straluceste puternic si temperatura exterioara creste, ele asigura o senzatie placuta de racoare. Mai mult, unele modele au panou solar pentru functionarea motorului, ce capteaza lumina solara si o transforma in energie electrica.
 2. Siguranta – rulourile pot actiona ca un mijloc de descurajare pentru potentiali hoti, oferind un sentiment de securitate in propria casa.
 3. Izolare termica – rulourile reduc pierderea de caldura prin ferestre si usi si protejeaza incaperile de supraincalzire in timpul verii, mentinand o temperatura confortabila.
 4. Intimitate – rulourile ofera protectie impotriva privirilor indiscrete, permitandu-ti sa te simti in largul tau in propria casa.
 5. Protectia ferestrelor – rulourile protejeaza eficient tamplaria ferestrelor de factorii externi nefavorabili, cum ar fi vantul, ploaia sau lumina directa a soarelui. 6. Izolare fonica – rulourile reduc nivelul de zgomot provenit din exterior, asigurand linistea si o ambianta confortabila in interiorul casei.

Tipuri de rulouri si accesorii

Exista o varietate de tipuri de rulouri exterioare disponibile pe piata, care difera in functie de materialele utilizate, dimensiuni, accesorii si sisteme de actionare. Printre cele mai populare materiale se numara aluminiul. Rulourile exterioare pot fi instalate in fereastra sau in afara acesteia si pot fi echipate cu diverse accesorii, precum plase pentru insecte.

Rulouri Aplicate:

 • sunt rulouri aplicate pe partea exterioara a ferestrei; 
 • sistemul de ghidare este realizat din aluminiu; 
 • sunt prevazute cu un invelis de acoperire ce protejeaza rulourile impotriva ploii si a altor conditii meteorologice;
 • pot fi montate atat pe cladirile noi, cat si pe cele deja construite, dupa efectuarea modificarilor necesare.

Rulouri Aplicate Tencuibile: 

 • sunt sisteme incastrate cu caseta tencuibila si sunt potrivite pentru cladiri noi; 
 • sistemul de ghidare este realizat din aluminiu; 
 • sunt prevazute cu un invelis de acoperire ce protejeaza rulourile impotriva ploii si a altor conditii meteorologice. 

Aceste rulouri au primit certificare din partea Institutului Caselor Pasive, garantand, astfel, eficienta lor energetica.

Rulouri Suprapuse: 

 • sunt sisteme de rulouri incorporate in spatiul de constructie a ferestrei;
 • sunt potrivite pentru cladiri nou construite sau pentru cele aflate in proces de inlocuire a tamplariei;
 • caseta ruloului este realizata din elemente din PVC si este izolata suplimentar pentru a creste izolarea termica, fapt confirmat prin testele realizate la Institutul IFT ROSENHEIM.

Caracteristici importante de luat in considerare in alegerea rulourilor exterioare

Pentru eficienta energetica si protectie solara, este important sa alegi rulouri exterioare potrivite cu necesitatile tale. Printre cele mai importante caracteristici de luat in considerare se numara: gradul de izolare termica, eficienta energetica, protectia solara si sistemul de actionare.

Protectia solara se refera la capacitatea rulourilor exterioare de a reduce cantitatea de raze solare care patrund in locuinta. Alege rulouri cu protectie solara ridicata pentru a reduce caldura si lumina care intra in camera.
Gradul de izolare termica si eficienta energetica: se refera la capacitatea rulourilor de a reduce pierderile de caldura prin ferestre si de a reduce consumul de energie electrica. 
Sistemul de actionare: rulourile automate sunt cele mai practice, deoarece nu necesita efort fizic si pot fi programate sa se inchida sau sa se deschida in functie de nevoile tale.

Pentru fiecare tip de rulou exista un motor potrivit, cu functionalitati specifice, usor de utilizat si cu performante optimizate.
Unul dintre cele mai apreciate produse este motorul solar:

 • este potrivit pentru toate tipurile de rulouri;
 • capteaza lumina zilei indiferent de nivelul luminii solare si o transforma in energie electrica;
 • este usor de instalat si are o autonomie de 45 de zile chiar si in lipsa luminii solare.

Cele mai noi generatii de motoare stabilesc noi standarde de securitate – rulourile au rezistenta testata la incercari de fortare si intarzie posibilitatea de intrare prin efractie. Rulourile pot fi controlate manual sau printr-o actionare electrica prin intermediul unui dispozitiv montat pe perete, transmitator sau telecomanda. Controlul inteligent prin computer, tableta sau smartphone este, de asemenea, o optiune.

Cum pot fi actionate rulourile:

 • printr-o unitate inteligenta de comanda care ofera serviciile necesare pentru centralizarea, controlul, ghidarea si programarea rulourilor, elementelor de acces, iluminat etc.; echipamentul se poate controla de pe smartphone, tableta sau PC;
 • prin telecomanda;
 • printr-o unitate de comanda fara fir, cu montare pe perete;
 • cu ajutorul unui comutator de interior, cablat.

Instalarea rulourilor exterioare

Pentru a obtine cele mai bune rezultate in economisirea energiei si in protectia solara, este important sa instalezi corect rulourile exterioare. Inainte de instalare, este important sa verifici dimensiunile exacte ale ferestrei si sa alegi rulourile potrivite. Asigura-te ca rulourile sunt montate corect, iar pentru acest lucru iti recomandam sa colaborezi cu specialisti.

Daca esti in cautarea unor rulouri exterioare pentru economisirea energiei, protectie solara si imbunatatirea izolatiei termice, intra in legatura cu un consultant ADF din zona ta si spune-i nevoile si asteptarile tale: https://fereastra-adf.ro/contact-adf/

Te vom ajuta sa gasesti solutii eficiente pentru locuinta ta si iti vom oferi suport in toate etapele, de la alegerea rulourilor pana la instalarea acestora.