Tehnologiile ADF pentru ferestre eficiente

Din fabricile noastre din Piatra Neamt ajung in showroom-urile din tara si strainatate 5 game de ferestre care satisfac cel mai inalt nivel de eficienta energetica prevazut de normele actuale in constructii, inclusiv standardul nZEB (Near-Zero Energy Buildings). Modul nostru de a intelege asteptarile pe care clientii le au de la o fereastra si performantele pe care acestea le pot atinge in mod obiectiv este ancorat in experienta celor peste 27 de ani de activitate. Produsele ADF sunt concepute sa echilibreze exigentele estetice, de functionalitate si eficienta, printr-un proces de productie care are in centrul sau tehnologia de varf.

La ADF, am dezvoltat un proces integrat si coordonat de productie completa a ferestrelor si usilor de PVC si a geamului termoizolant, care include servicii de consiliere, transport si montaj, prin intermediul magazinelor proprii si a partenerilor din teritoriu. Colaboram cu furnizori de incredere, cei mai buni in domeniul lor de activitate: Salamander, Maco si Saint-Gobain.

Productie sustinuta de tehnologie

Invatam din experienta, dar privim mereu spre posibilitatile pe care ni le ofera viitorul, astfel ca investitiile noastre din ultimii ani au fost canalizate spre automatizarea completa a liniilor de productie.

Peste 90% dintre operatiunile care fac parte din ciclul de producere a unei ferestre sunt executate cu utilaje de ultima generatie, care functioneaza cu o acuratete de pana la 0.2 mm.  Precizia masinilor este dublata si de un sistem de asigurare a calitatii, care verifica permanent fluxul de productie, astfel incat toti parametrii tehnici sa fie atinsi. Echipamentele inteligente ne sprijina si in procesul de vanzare, deoarece liniile tehnologice sunt dotate cu asistenta computerizata, prin care monitorizam stadiul fiecarui proiect, iar astfel ne putem onora angajamentele rapid si fara abateri.

Pionierat in productia de geam izolant

In urma cu trei ani, ADF devenea, printr-o investitie de 7 milioane de euro, primul producator de geam izolant din Romania (si unul dintre cei 50 din Europa) care a implementat tehnologia de aplicare robotizata a distantierului termic. Unitatea deschisa in septembrie 2018, cu o suprafata de 6.500 mp, include o linie dedicata pentru aplicarea si montarea distantierului termic DuraTherm. Utilajele CNC de ultima generatie pregatesc (spala si scaneaza sticla pentru evitarea imperfectiunilor) si executa in regim complet automat pachetele de geam izolant.

Echipamentul de sigilare are o lungime de 60 de metri si are in componenta sa trei roboti industriali, care realizeaza aplicarea distantierului DuraTherm, precum si operatiunile de asamblare, umplere cu gaz inert, presare a elementelor pachetului vitrat si sigilare finala. Toate aceste dotari de inalta tehnologie ne permit sa avem un randament remarcabil: la fiecare 33 secunde, realizam un pachet de geam termoizolant cu trei foi.

Linia dedicata distantierului DuraTherm a fost realizata de catre LISEC – companie austriaca cu 50 de ani de experienta in domeniul procesarii sticlei si peste 250 de inventii brevetate. Vom continua si anii ce urmeaza sa investim in tehnologii capabile sa transforme viziunea inginerilor nostri in ferestre care au un impact direct in calitatea locuirii.

Vrei sa afli mai multe despre performanta ferestrelor ADF? Contacteaza-ne si iti raspundem cu placere. Daca reprezinti o companie vrei sa devii partener ADF si sa beneficiezi de expertiza si resursele noastre, te poti inscrie pe aceasta pagina.